AWAS! Penipu Bernama Nuraina Syafiqah Bt Mohd Rosdi

11:59 AM

As salam guys,

Nampaknya dalam keadaan ekonomi tengah gawat mcm ni, memang ramai sangat penipu yg jual barang secara online. Kawan sy pun baru je kena tipu dengan sorg pompuan ni yg cuba nak jual GPS Garmin Nuvi 42LM dengan harga RM200 (harga pasaran adalah RM400++) kat M*dah.my.

So bila ditanya nape jual murah, alasan dia sbb dpt free cabutan bertuah sebuah pasaraya sbb tinted+audio kereta dia. Kwn sy ni jenis yang berhati2 bila berurusan online. Siap tanya bleh COD ke x, dia kata boleh. Tapi dia ckp area Karak la (tempat horror). So, nak x nak kwn sy ni mintak je postage.

So, bila da bayar online, kwn sy ni mintakla tracking number.. So dia bagi. Keesokan harinya, bila check kat website pos laju, rupanya tracking number palsu. Bila di call, si penjual da off henset. Maybe da buang sim card ke dalam sungai Pahang kot.
Details kes penipuan seperti di bawah:

Nama penjual: Nuraina Syafiqah Bt Mohd Rosdi
Nombor hp: 0179088139 / 017-9088139
Tracking Number (Palsu): EF212420345MY
Nombor akaun bank: 164409647855 (maybank)





Kesian kpd si Nuraina Syafiqah Mohd Rosdi ni. Takde duit tapi sanggup menipu. Rasa2nya bila da insaf, sila lah bayar balik duit yang anda makan tu kat kawan sy ni ye. Tak halal dunia akhirat taw.. ;D


P/S: Katakan la si Nuraina ni dianaiya oleh somebody, please contact me asap. Kalau x, consider dia la yg tipu tu.

You Might Also Like

6 comments

  1. Anonymous8/5/14

    Astaghfirullahalazim..apa nak jadi la dgn malaysia skrg ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasala bro..bila harga semua naik..tp gaji masih d takuk lama.. tu yg menipu, mencuri, merompak makin berleluasa.. ;)

      Delete
  2. Anonymous20/1/15

    Dia pakai lg kot nombo tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tukar owner da nombor tu sebab da lebih 6 bulan tak aktif..

      Delete
  3. Replies
    1. Tatau apa jadi da dengan penipu ni...

      Delete

Komen anda:

Powered by Raja Eyrie. Powered by Blogger.

Featured Post

Cara Membina Otot

Sukan bina badan memerlukan kita membakar kalori, jadi kita perlu makan (amik kalori) melebihi jumlah kalori yang dibakar. kadang2 k...

Popular Posts