Sodium - Membantu Membesarkan Urat (Veins)

4:46 PM
Hi guys. Assalamualaikum dan selamat sejahtera Raja Eyrie ucapkan kpd semua. ;)

Mahu tingkatkan kadar vaskulariti (vascularity) badan anda? Mahu dapatkan badan yang menampakkan urat2 yang tebal2? Maka jangan takut dengan sodium! Sodium membantu untuk mendapatkan vaskulariti!

Sodium adalah sejenis elektrolit yang memainkan peranan penting dalam pengawalan bendalir badan. Sodium memainkan peranan penting semasa latihan ketahanan badan, ia berfungsi dalam proses penghantaran denyutan saraf dan pengecutan otot, dan ini sangat penting kepada ahli bina badan.

Diet pemakanan sodium tidak semuanya tidak baik untuk badan. Pengambilan dalam kadar yang betul adalah sangat penting. Kadar pengambilan sodium yang tinggi tidak menyebabkan badan kekeringan air, tapi pengambilan sodium yang tinggi dengan tiba-tiba barulah akan menyebabkan badan kekeringan air.

Jikalau diet pemakanan anda mempunyai kadar sodium yang tinggi setiap hari, badan anda akan terbiasa. Ahli bina badan yang mengurangkan pengambilan sodium (idea yang teruk) hanya akan memberikan bentuk badan yang kecik dan tidak solid. Ini sangat berbeza dengan apa yang mereka impikan.

Sodium juga sangat penting dalam proses pengangkutan pottasium kepada sel-sel otot badan. Pottasium mengekalkan air di dalam sel-sel otot untuk menghasilkan otot yang besar dan keras.

Mengurangkan pengambilan sodium juga akan menyebabkan tubuh badan kita berasa lemah dan lembik semasa workout. Maka, jangan jauhkan diri anda dari sodium kerana pengambilan sodium dalam kadar yang betul sama pentingnya dengan pengambilan protein.

Anda juga boleh baca pasal Nitric Oxide utk besarkan urat (veins).

Selamat mencuba!

You Might Also Like

13 comments

Komen anda:

Powered by Raja Eyrie. Powered by Blogger.

Featured Post

Cara Membina Otot

Sukan bina badan memerlukan kita membakar kalori, jadi kita perlu makan (amik kalori) melebihi jumlah kalori yang dibakar. kadang2 k...

Popular Posts