Percutian Raja Eyrie ke Eropah, Spring 2015 (Cologne @ Germany)

1:17 PM


 

Raja Eyrie's Other Travelogs... 


Day 8 - 01/05/2015

[EuroTrip diteruskan ke Cologne]

Hari kelapan berada di bumi Eropah. Kami bangun pagi breakfast dan berkemas untuk check-out. Tapi macam biasa kami letak beg di hostel buat sementara waktu tanpa bayaran.


Tu dia baru keluar hostel... 





Ni la nama hostel kami di Cologne...


Kami pun memulakan perjalanan pagi kami dengan menuju ke stesen Central untuk ke Cologne Cathedral. Skill membaca peta tren adalah sangat diperlukan bagi kami yang menjelajah tanpa bantuan tourist guide.


Train map...




Selfie dulu sebelum memulakan perjalanan...


Di sinilah terletaknya Cathedral yang menjadi tumpuan pelancong...


Cologne Cathedral... 





Tiga jejaka Eropah...




Area berhampiran Cathedral...


Ada juga pertunjukan big balloon oleh penjual belon buih...


Tu dia party buih. haha...


Dan juga tidak ketinggalan jambatan yang menjadi tempat khurafat..haha kejam.. Tempat di mana orang-orang yang bercinta letak mangga kunci di sini dan buang anak kuncinya ke laut kononnya perjanjian sehidup semati. Ye ke ni? hehe...


Jambatan sangkut kunci...


Sesudah itu, tepat pukul 2 petang kami naik bas di stesen bas berhampiran untuk ke Amsterdam. Tiket bas ni kami da beli awal secara online. Perjalanan memakan masa selama 5 jam kalau tak silap saya.


You Might Also Like

0 comments

Komen anda:

Powered by Raja Eyrie. Powered by Blogger.

Featured Post

Pengalaman Isteri Bersalin Sebagai 'Full Paying Patient (FPP)' di Hospital Putrajaya

Salam sejahtera kepada semua di sini dan di sana, Alhamdulillah, isteri saya sudah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sangat co...

Disable text selection (prevent copy and paste)